MetaRelax

Šta je MetaRelax®?

MetaRelax® je proizvod na bazi magnezijuma sa vitaminima grupe B i turinom, specijalno osmišljen za probleme kao sto su napetost, umor i grčevi u mišićima.

Sastav

1 tableta MetaRelaxa sadrži 900 mg magnezijum glicerofosfata. Glicerofosfat je organsko jedinjenje magnezijuma koje je dobro tolerisano u želucu i crevima. MetaRelax sadrži i vitamine grupe B (vitamin B6, B9 i B12) koji podstiču delovanje magnezijuma i taurin koji duže zadržava magnezijum u organizmu.

1 tableta %preporučena dnevna doza
Magnezijum glicerofosfat 900 mg
Odgovara Mg++ 100 mg 26,7%
Vit. B6 1 mg 71%
Vit. B12 (metilkobalamin) 12,5 μg 500%
Vit. B9 (Folat,Metafolin®) 100 μg 50%
Taurin 150 mg
Vit. D (holekalciferol) 12,5 μg 500 IU 150%

Vitamine grupe B su u aktivnom obliku: Vitamin B9 je u aktivnom obliku kao 5-metil tetrahidrofolat Vitamin B12 u aktivnoj formi kao metil-kobalamin.

Zašto MetaRelax®?

Specifični oblik magnezijuma (glicerofosfat) odlično tolerisan u zelucu i crevima za razliku od drugih oblika
magnezijuma koji često izazivaju gastrointestinalne probleme.*
(*)Driessens F et al. On formulas for daily oral magnesium supplementation and some of their side effects. Magnesium Bull 1993;15:10-12.

Kompletna formula

MetaRelax je kombinacija magnezijum glicerofosfata sa aktivnim oblicima vitamina B i taurinom koji pospešuju aktivnost magnezijuma.
Vitamini B6, B9 i B12 podstiču sintezu serotonina i melatonina. Serotonin je neurotransmiter bitan za osećaj sreće i zadovoljstva, a melatonin je povezan i sa promenama raspoloženja.
Vitamin B6 sprečava brzo eliminisanje magnezijuma iz organizma. Taurin zadržava duže magnezijum u organizmu.

Kada uzimati MetaRelax®?

Magnezijum je neophodan za pravilno funkcionisanje raznih organskih procesa u našem organizmu. Način ishrane i način života prilično utiče na apsorpciju magnezijuma. Napetost i umor takođe iscrpljuju naše rezerve magnezijuma. Zarad toga, MetaRelax se može preporučiti svima, posebno u slučaju napetosti, umora i grčeva u mišićima.
Preporučene dnevne doze MetaRelaxa su 1 do 2 tablete na dan. U slučaju povećane potrebe može se uzeti i više uz konsultaciju sa farmaceutom ili lekarom.

Ne sadrži gluten, laktozu, jaja, soju.
Siguran je za upotrebu u toku trudnoće.
Dostupan je u pakovanju od 45 tableta.