CurcuDyn

Šta je CurcuDyn®?

Curcudyn je ekstrakt kurkume visoke koncentracije, bio-optimizovan i dopunjen đumbirom, vitaminom C i vitaminom D.Informacije se odnose na dve kapsule *% Preporučenog dnevnog unosa

Ekstrakt Curcuma longa 105 mg
Ekstrakt rizoma đumbira 20 mg
Vitamin C 16 mg 20%*
Vitamin D 5 μg (200 IU) 100%*

Zašto CurcuDyn® ?

CurcuDyn® sadrži bio-optimizovani ekstrakt kurkume, ekstrakt đumbira, vitamin C i vitamin D i zahvaljujući svojoj formuli doprinosi fleksibilnosti zglobova i mišića i podržava hrskavicu.

Bio-optimizovani ekstrakt kurkume

Prirodni prah kurkume je liposolubilan i samim tim se teško apsorbuje u crevima. Bioraspoloživost kurkumina je povećana zahvaljujući primeni specifične tehnologije solubilizacije. Ova tehnologija podrazumeva stavljanje hidrosolubilnog omotača oko ekstrahovanog kurkumina koji je liposolubilan i na taj način bioraspoloživost se povećava čak 1350 puta u odnosu na kurkumu u prahu i 185 puta u odnosu na netretirani ekstrakt kurkume.

Visoka doza

2 kapsule CurcuDyn® sadrže 100 mg aktivnog kurkumina. Zahvaljujući visokoj bioraspoloživosti ta doza je dovoljna da se postigne efikasnost.

Kofaktori

Dodatak kofaktora kao što su vitamin C, vitamin D i đumbir pojačava dejstvo na zglobove, hrskavicu i mišiće i pospešuje efikasnost kurkumina. Đumbir podržava i održava fleksibilnost zglobova. Vitamin D daje potporu mišićima, vitamin C je neophodan za nastanak hrskavice.

Ne sadrži gluten, soju, laktozu
Ne preporučuje se u trudnoći
Dostupan je u pakovanju od 60 kapsula.

1Schiborr et al., Mol. Nutr. Food Res., 2014, 58, 516-527.2Ramadan G. and El-Menshawy O. Protective effects of ginger-tumeric rhizomes mixture on joint inflammation, atherogenesis, kidney dysfunction and other complications in a rat model of human rheumatoid arthritis. Int J Rheum Dis. 2013Apr;16(2):219-29.